0 Items

UVJETI POSLOVANJA U WEBSHOPU

 

Uvjeti web poslovanja webshopa Divisio d.o.o.

Uvjeti poslovanja

Ovi uvjeti kupnje dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o obveznim odnosima te ostali važeći propisi Republike Hrvatske, te služe tome da Kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom uređenju.
Općim uvjetima uređuju se odnosi između Kupca i Prodavatelja vezano uz uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, uvjete i načine plaćanja, uvjete jamstva za ispravnost prodanni proizvoda , prava Kupca na pisani prigovor na proizvode i usluge Prodavatelja, pravo na raskid ugovora, dostave proizvoda te ostalih usluga koje Prodavatelj nudi, zaštite osobnih i drugih podataka i ostala pitanja važna za sklapanje ugovora o kupoprodaji putem Internet trgovine.

Trgovac zadržava pravo izmjene Uvjeta i odredbi u bilo kojem trenutku. Sve izmjene bit će objavljene putem web stranice Prodavatelja te će stupiti na snagu u trenutku objave istih na internetskim stranicama. Bilo kakve izmjene Uvjeta primjenjivat će se na kupnje izvršene nakon objavljivanja tih izmjena.

Kupac je dužan provjeriti važeće Uvjete prije svake kupnje. Prethodno kupnji, kupac u aplikaciji izjavljuje da je pročitao ove Opće uvjete te da ih prihvaća dok će kod potvrđivanja narudžbe isti biti dostavljeni Kupcu kao sadržaj odnosno prilog e-mail poruke kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen. Ovi Uvjeti dostupni su u svakom trenutku korisnicima usluga na način da im je omogućeno njihovo spremanje, ponovno korištenje i reproduciranje.
Ovi Uvjeti i odredbe smatraju se sastavnim dijelom svakog Ugovora o kupoprodaji sklopljenog između Prodavatelja i Kupca putem Internet trgovine.

Naši podaci

Prodaju robe na ovoj mrežnoj stranici  obavlja Divisio d.o.o. s registriranom adresom Borovci 14a, 10000 Zagreb, Hrvatska, e-adresom; webshop@divisio.hr, telefonskim brojem 01/3698955, upisana u sudski registar kod Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem MBS: 080260820, osobni identifikacijski broj (OIB): 89051265112.– Žiro račun: HR5923600001101527331

Prodavatelj prodajom putem Internet trgovine www.divisio.hr nastupa u svoje ime.
Usluga dostave za proizvode ponuđene na ovoj mrežnoj stranici dostupna je samo u Republici Hrvatskoj.

Troškovi uporabe sredstava daljinske komunikacije

Prodavatelj nema nikakvih dodatnih troškova sredstava daljinske komunikacije.

 Vaši podaci i Vaše posjete ovoj mrežnoj stranici.

Informacije ili osobni podaci koje ste nam dostavili obrađuju se u skladu s politikama zaštite privatnosti. Prilikom korištenja ovom mrežnom stranicom suglasni ste s obradom tih informacija i podataka te izjavljujete da su sve navedene informacije i detalji točni i istiniti.

Kupac

Kupac proizvoda je svaka pravna i fizička osoba koja kupuje proizvode putem Internet trgovine na način kako je to uređeno ovim Općim uvjetima poslovanja tj.  koji  naruči proizvod  e prihvaćanjem ponude koja mu se izdaje u elektroničkom ili pisanom obliku, te izvrši plaćanje u punom iznosu koji se od njega traži u ponudi i pošalje narudžbu Trgovcu.
Kupac nije osoba koja samo zatraži informativnu ponudu putem divisio.hr internet stranice.

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici. Djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Trgovac ne snosi nikakvu odgovornost.

Cijene

Putem Internet trgovine www.divisio.hr kupcu je omogućena kupnja proizvoda koji se nalazi na web stranicama Trgovca.

Sve cijene prikazane na Internet trgovini su maloprodajne cijene i izražene su u kunama (HRK) te uključuju PDV i vrijede za sve načine plaćanja koje su navedene u trenutku obavljanja kupnje. Prikazane maloprodajne cijene vrijede isključivo za kupnju proizvoda putem Internet trgovine i mogu se razlikovati od maloprodajnih cijena u maloprodajnim trgovinama.
Prikazane maloprodajne cijene važe u trenutku zaprimanja narudžbe.
Akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.
Dodatne usluge koje Kupac može odabrati (dostava proizvoda) nisu u cijeni proizvoda.

Slike i informacije o proizvodima

Slike i opisi ne moraju nužno biti identični proizvodu.  Trgovac zadržava pravo pogreške u opisu i slikama proizvoda.
Odstupanja posebno u vezi s tonom boje, jer su artikli koji su ponuđeni kupcu prikazani samo u svrhu informiranja i približnog određivanja karakteristike robe, bez jamčenja jednakosti.

Prodavatelj se obvezuje  najvećoj mogućoj mjeri osigurati ažurnost i točnost informacija na internetskim stranicama, osobito u odnosu na cijenu ponuđenih proizvoda i usluga. Proces upisivanja opisa i cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške Prodavatelj ne odgovara za eventualne pogreške u opisu proizvoda, slika te pogreške nastale prilikom upisa  cijena i ažuriranja stranica.
U slučaju takove pogreške, a osobito ukoliko cijena istaknuta na internetskim stranicama iz bilo kojeg razloga ne bi odgovarala stvarnoj cijeni proizvoda, prodavatelj će bez odgode obavijestiti Kupca o istoj, te mu omogućiti da isti otkaže  odnosno izmijeni narudžbu.

Ukoliko kupac odluči otkazati narudžbu proizvoda, prodavatelj će kupcu vratiti uplaćen novac što je prije moguće, a najkasnije u roku od 14 dana od dana obavijesti Kupca o otkazu narudžbe.

Registracija korisnika

Kako bi obavili kupnju na web shopu, registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku  procesa ostaviti važeću e-mail adresu  kako bi Vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.
Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje “Registracija”. Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici “Prijava”.
U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na “Zaboravljena lozinka?”. Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu.  Nju možete kasnije sami promijeniti u postavkama računa budući da automatski kreirane lozinke nisu lako ‘pamtljive’ (ili samo kliknite na DA kada vas preglednik pita da upamti unešenu lozinku da je ne morate svaki puta unositi kod prijave).
Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.

Registracija je besplatna. Korisnik je odgovoran za sve radnje i narudžbe izvršene pod njegovim korisničkim imenom.
Registrirani korisnik/kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije  i kupovine.

Narudžba proizvoda

Proizvod se naručuje putem košarice. Kada Kupac izvrši narudžbu ugovor je sklopljen, te će Trgovac Kupca o činjenici sklapanja ugovora odmah e-mail porukom obavijestiti da je ugovor sklopljen dostavom Potvrde o narudžbi putem e-pošte. Potvrda narudžbe sadržava informacije o narudžbi, adresi isporuke, načinu plaćanja, cijeni/cijenama, kontakt-podacima korisničke službe Prodavatelja te druge podatke sukladno Zakonu. Uz potvrdu narudžbe Kupcu će biti dostavljeni i Opći uvjeti poslovanja Internet trgovine te Obavijest o pravu na jednostrani raskid ugovora. Te prihvaćanjem ovih Opći uvjeta Kupac daje izričitu suglasnost da mu se Opći uvjeti poslovanja i Obrazac o pravu na jednostrani raskid Ugovora dostave na navedeni način tj. elektroničkom poštom.

Nakon slanja potvrde o narudžbi Kupac može mijenjati narudžbu isključivo putem kontaktiranja Prodavatelja na mail: webshop@divisio.hr

Na webshopu Kupac može platiti svoju narudžbu klikom na „Kupi“. U košarici će tada vidjeti ukupan iznos kupovine (s uračunatim troškovima dodatnih usluga ukoliko se one naplaćuju: dostava i uračunatim PDV-om).

Prodavatelj će isporučiti proizvode Kupcu u naručenoj količini ako su isti na raspolaganju.
U slučaju da prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti određeni proizvod u predviđenom roku zato što naručenog proizvoda nema u skladištu ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, prodavatelj će pismeno putem elektroničke pošte obavijestiti kupca  o kašnjenju isporuke naručeneog proizvoda , a Kupac može otkazati narudžbu proizvoda ili  prihvatiti novi rok isporuke. Ukoliko kupac ne prihvati novi rok isporuke i odluči otkazati narudžbu proizvoda, prodavatelj će kupcu vratiti uplaćen novac  što je prije moguće, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je nastupilo zakašnjenje.

Dostava

Kupnjom od minimalno 53.09 € kupljene proizvode šaljemo besplatno
Za narudžbe u iznosu manjem od 53.09 € dostava se naplaćuje u jedinstvenom iznosu od 30 kn (uključen PDV).

Rok isporuke proizvoda u e-trgovini je od 2 do 5 radnih dana*, osim proizvoda koji su označeni sa dužim rokom isporuke koji može biti do 15 dana.
Rok za dostavu počinje teći nakon zaprimanja uplate na žiro računu odnosno nakon što bude odobrena autorizacija kreditnih kartica.
Subote, nedjelje, blagdani i neradni dani ne računaju se u rok dostave.
U slučaju da kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, Trgovac ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova vezanih uz isporuku.
Dostava nije moguća izvan granica Republike Hrvatske.

Dostavu vrši dostavna služba Overseas Express, a na dan isporuke Kupac dobiva SMS poruku s brojem pošiljke od dostavne  službe.

Ukoliko termin za isporuku ne odgovara, Kupac može preko aplikacije na stranicama overseas.hr promijeniti termin isporuke.

Dostavljač će prilikom isporuke naručenog proizvoda zatražiti od Kupca da potpiše potvrdu o preuzimanju kojom isti potvrđuje da je robu preuzeo te na kojoj će se naznačiti datum preuzimanja.

Plaćanje

Naručene proizvode možete platiti pouzećem, općom uplatnicom (virmanom) ili karticom

Kupac plaća svoju narudžbu klikom na „Kupi“. Kupac tada u svojoj košarici vidi ukupan iznos kupovine (s uračunatim troškovima dostave proizvoda sa  uključenim PDV-om ukoliko  se oni naplaćuju).

Ukoliko Kupac izabere plaćanje uplatnicom ili internet bankarstvom, na kraju postupka naručivanja biti će mu prikazani svi podaci potrebni za izvršenje uplate.  U poziv na broj potrebno je navesti broj narudžbe, a plaćanje se vrši na IBAN HR5923600001101527331 otvoren kod Zagrebačke banke
U tom slučaju rok za uplatu je 48 sata od slanja narudžbe. Obrada narudžbe počinje teći od trenutka vidljivosti uplate na računu Prodavatelja. Tako da Prodavatelj ne može garantirati stanje skladišta i dobavljivost naručenih proizvoda sve do trenutka kad uplata bude vidljiva na računu Prodavatelja. Ukoliko uplata ne bude vidljiva u roku 24 sata od slanja narudžbe, narudžba postaje neobvezujuća za Prodavatelja te se njegova narudžba  smatra otkazanom. U navedenom slučaju Kupac će putem elektroničke pošte zaprimiti Obavijest da je njegova narudžba otkazana.

Za plaćanje pouzećem dovoljno je kao način plaćanja odabrati ‘Plaćanje pouzećem’. Naručeni proizvodi  plaćaju se dostavljaču pri preuzimanju.

Kupovinu  proizvoda možete obaviti debitnim i/ili kreditnim karticama jednokratno ili obročno: Maestro, Visa, Amex, Mastercard i Diners.

 

Plaćanje American Express karticom
– jednokratno i mogućnost plaćanja do 6 rata

Plaćanje MasterCard karticom
– jednokratno i mogućnost plaćanja u više rata

Plaćanje Maestro karticom
– jednokratno i mogućnost plaćanja u više rata

Plaćanje VISA karticom
– jednokratno i mogućnost plaćanja u više rata

Plaćanje Diners Club International karticom
– mogućnost plaćanja u više rata

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!

Odgovornost za materijalne nedostatke / Reklamacija

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, posebice Zakonu o obveznim odnosima.
Naručeni proizvodi, pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.
U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku Kupac ne preuzima. Molimo Kupce da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.
U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, Kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti preuzimanje,  te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca nisu imali vidljivi nedostatak. Kupac ima pravo na reklamaciju u odnosu na materijalne nedostatke u rokovima i zbog razloga propisanih odredbama Zakona o obveznim  rokovima. Kupac može pisani prigovor odnosno reklamaciju uputiti na e-mail webshop@divisio.hr  s naznakom reklamacija.
Prodavatelj će smatrati reklamaciju valjanom ako pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju će u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos. Ukoliko, pak, ustanovi da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko reklamaciju odbije, o istome će obavijestiti Kupca u roku od 15 dana od dana primitka reklamacije.

Informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora preuzmite ovdje.

Zamjena

Kupac ima pravo zamjene naručenih proizvoda u roku od 14 dana od primitka . Da bi Kupac zamijenio proizvode potrebno ih je poslati  na adresu s koje je Kupac dobio pošiljku (Iblerov trg 10, 10000 Zagreb) te elektronskom poštom na mail webshop@divisio.hr javiti za što bi Kupac htio zamijeniti proizvod.

Dostava nove pošiljke za Kupca naplaćuje se 30 kn (uključen PDV), a bit će poslan  tek po primitku neodgovarajući proizvoda koji je poslao Kupac s artiklima koje želi zamijeniti.

Otkazivanje i raskid ugovora

Kupac može otkazati narudžbu u bilo kojem trenutku do trenutka isporuke proizvoda Kupcu na način da pošalje izjave o otkazu narudžbe putem elektroničke pošte na mail: webshop@divisio.hr
Ako je narudžba otkazana prije nego su proizvodi poslani Kupcu, kupac ima pravo tražiti povrat ukupnog uplaćenog iznosa.
Nakon otkazivanja narudžbe, Kupac će dobiti Potvrdu o otkazivanju narudžbe putem e-pošte.

Pravo na raskid ugovora po Odsjeku IV, članak 72. Zakona o zaštiti potrošača:

Kupac ima pravo ne navodeći za to razloge, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana.
Rok od 14 dana započinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca,  proizvodi koji čine predmet ugovora predana u posjed. Ako je jednom narudžbom Kupac naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o proizvodima koja se dostavlja u više pošiljki, rok započinje teći od dana kada je predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka.

Ako Prodavatelj ne obavijesti Kupca o pravu Kupca na jednostrani raskid ugovora ovo pravo prestaje u roku 12 mjeseci od isteka roka za raskid (rok od 12 mjeseci počinje teći nakon isteka roka od 14 dana koji je predviđen za redovni raskid u slučaju uredne obaviještenosti). Ako je pak obavijest o pravu na jednostrani raskid dostavljena u roku od 12 mjeseci, pravo na jednostrani raskid prestaje po isteku roka od 14 dana od dana kada Kupac primi tu obavijest.

Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora obavijestiti prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem Obrasca za jednostrani raskid ugovora kojeg može naći ovdje: Obrazac za jednostrani raskid ugovora ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor, upućene elektroničkom poštom na adresu Trgovca: webshop@divisio.hr ili poštom preporučeno na adresu sjedišta Prodavatelja: 10000 Zagreb, Borovci 14a.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na Internetskim stranicama Prodavatelja, Kupac može elektronički ispuniti i poslati.

Prodavatelj  se obvezuje bez odgađanja dostaviti potrošaču Potvrdu o primitku izjave o raskidu putem elektroničke pošte koju Kupac navede u Obrascu odnosno u Izjavi o raskidu.

Izjavu o raskidu ugovora kupac je dužan poslati prije isteka roka za raskid ugovora.

Kupac je dužan izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je obavijestio trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor.
Kupac je dužan snositi izravne troškove povrata robe, prema cjeniku dostavne službe koju će koristiti za povrat.
Prodavatelj se obvezuje kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstva u roku od četrnaest (14) dana po primitku pismene obavijesti o raskidu ugovora.
Trgovac nije dužan izvršiti povrat plaćenog prije nego mu roba isporučena kupcu bude vraćena.
Prodavatelj se obvezuje izvršiti povrat plaćenoga iznosa služeći se istim sredstvima plaćanja kojima se koristio kupac prilikom plaćanja.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Isključenje prava na raskid ugovora 

Kupac nema pravo na raskid u slučajevima propisanim člankom 79. Zakona o zaštiti potrošača, a osobito ako je:

– ugovor o uslugama Prodavatelj u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te njegovu potvrdu da je upoznat sa činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora ako usluga bude u potpunosti ispunjena;

Trajanje ugovora

Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je ispunjen isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Uvjeti kupnje sastavni su dio ugovora.

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem stranica divisio.hr internet trgovine komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Pisani prigovori Kupaca i sporovi

Ovi Opći uvjeti sačinjeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i drugim propisima Republike Hrvatske. Svoje pisane prigovore na proizvode ili usluge Prodavatelja Kupci mogu predati elektronskom poštom na adresu: webshop@divisio.hr

Prodavatelj je dužan bez odgađanja potvrditi da je pisani prigovor Kupca primio, a najkasnije u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimanja pisanog prigovora na isti odgovoriti.
U slučaju spora između Kupca i Trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje.
U slučaju spora između Kupca i Prodavatelja, nastojat će problem riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Zagrebu.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Registracijom na internet stranici www.divisio.hr kupac daje osobnu suglasnost za prikupljanje, korištenje, obradu i prenošenje svojih osobnih podataka potrebnih za korištenje web stranica, uključujući (ali bez ograničavanja na):
– suglasnost da Prodavatelj može sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, obrađivati dane osobne podatke za potrebe vlastitih evidencija i statistike, za potrebe stvaranja baze podataka o kupcima, obavještavanja o proizvodima i uslugama, za potrebe informiranja o isporuci, za potrebe dostave promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa sa Kupcima te unapređenja usluga. Prodavatelj navedene podatke može davati trećima u svrhu izvršavanja usluge, zaštite interesa korisnika i Prodavatelja te sprječavanja eventualnih zloporaba;
– potrebe što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga Prodavatelja koji za rezultat imaju povećanje zadovoljstva korisnika;
– suglasnost da mu se Prodavatelj može obraćati pismenim putem, telefonski, SMS-om i/ili elektroničkom poštom, te mu na kućnu adresu dostavljati materijale kojima će ga obavještavati o pogodnostima i novinama u svojoj ponudi;
– davanje podataka trećim osobama potrebnim za izvršenje gore navedenih svrha

Trgovac se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih korisnika/kupaca, te se obvezuje s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim važećim propisima Republike Hrvatske. Sve gore navedene osobne podatke Prodavatelj ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza. Svi djelatnici Prodavatelja kao i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
U slučaju da korisnik/kupac ne želi da Prodavatelj više na bilo koji način obrađuje podatke istoga, te zahtijeva brisanje podataka o istome, dužan je o navedenom obavijestiti Trgovca, i to putem e-mail poruke na e-mail adresu: webshop@divisio.hr

Google Analytics

Mrežna stranica koristi Google Analytics, mrežnu uslugu za analizu koju omogućuje Google, Inc. (“Google”). Google Analytics koristi “kolačiće”, tekstualne datoteke spremljene na Vaše računalo kako bi se mrežnoj stranici pomoglo u analizi načina na koji korisnici koriste stranicu.  Informacije koje kolačić generira o korištenju mrežne stranice (uključujući i anonimnu IP adresu) dostavljaju se Googleu koji ih pohranjuje na servere u Sjedinjenim Državama. Google će ove podatke koristiti u svrhu evaluacije korištenja mrežne stranice, izrade izvještaja o aktivnosti na mrežnoj stranici za operatere mrežne stranice i za pružanje drugih usluga vezanih za aktivnosti na mrežnoj stranici i korištenje interneta. Google također ove informacije može proslijediti trećim stranama kada se to zahtijeva po zakonu ili ako te treće strane informacije obrađuju u ime i za račun Googlea. Google neće povezati Vašu IP adresu s bilo kojim drugim podatkom s kojima Google raspolaže. Korištenje kolačića možete odbiti odabirom za to namijenjenih postavki na Vašem pregledniku, međutim, molimo Vas da primite na znanje da u tom slučaju možda nećete moći koristiti sve funkcije na ovoj stranici. Korištenjem ove mrežne stranice, pristajete da Google obradi podatke o Vama na gore navedeni način i u navedene svrhe.

Google možete spriječiti u detektiranju kolačića koji nastaje zbog i povezano s Vašim korištenjem ove mrežne stranice (uključujući i Vašu IP adresu) kao i obradu tih podataka skidanjem i instalacijom dodatka preglednika (plugin): http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Izjava o kolačićima (Cookie policy)

Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice koju posjetite od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ukoliko Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Za sva pitanja možete nas kontaktirati na e-mail adresu: webshop@divisio.hr

Posljednje ažuriranje  01.07.2019.